donderdag 23 februari 2012

Alex Agnew, aangenaam u te ontmoeten.


Kaboooooom!, daar is hij weer met zijn grappen over het morimos solamente. More human than human is hij zeker en zijn kijk op de maatschappij is larger than life in deze interesting times.

Alex wie?
 Als ik de naam Alex Agnew hoor verschijnt er spontaan een lach op mijn gezicht. Dit was ook vorig jaar het geval bij honderdduizenden mensen die zijn stand-up comedie show bezochten in het sportpaleis, dat hij ook 5 keer uitverkocht. Alex is succesvoller dan ooit en geen enkele belgische stand-upcomedian deed dit hem ooit na. Zijn grove en ongegeneerde grappen vallen duidelijk in de smaak van het grote publiek. Grappen over antisemitisme en de holocaust zijn voor hem de normaalste zaak van de wereld en als we het hebben over de moslimcultuur neemt hij zeker geen blad voor de mond.

Grove humor? Helemaal niet!
In zijn eerste show, Kaboom ging het vooral over de dagdagelijkse dingen zoals naar de tandarts gaan en de vervelende reclame die op ons televisiescherm te zien is. Het deeltje ‘supermarkt’ is dan weer heel bekend uit zijn tweede show Morimos solamente en dan hebben we ook nog ‘More human than human’ waarin hij de spot drijft met zijn eigen leven. Alex kondigt de geboorte aan van een nieuwe Agnew die naar de naam Amy luistert en ook zijn dochter moet er deze keer aan geloven. Deze show vond ik persoonlijk de beste van de 5. Een samenvatting van deze 3 shows konden we begin vorig jaar bewonderen in zijn ‘Best of’ in het sportpaleis. Deze show kreeg de naam larger than life. Deze show werd vooral gekenmerkt door zijn grootse entree, jazeker met vuurwerk, en op tien minuten werd het hele budget erdoor gejaagd maar hoe verder de show vorderde hoe beter het werd.

Interessante tijden..
Een paar weken geleden ging ik kijken naar zijn nieuwe show ‘Interesting Times’ in het cultuurcentrum te Hasselt. Vanop de 3de rij konden we hem en zijn originele decor met natuurlijk een kleine persoonlijke toets aanschouwen. Het decor werd vooral gekleurd met een projectie van animaties van Alex zelf en paste naar mijn mening perfect bij hem en zijn show. Deze show die zijn naam zeker niet gestolen heeft gaat over de opmerkelijke dingen die nu in onze maatschappij  gebeuren. Hij uit ook zijn eeuwige frustratie op het vt4 programma ‘Komen eten’ door het te vergelijken met een zwaar autoaccident. Het is verschrikkelijk maar je kan niet stoppen met ernaar te kijken. De joden en de moslims werden deze keer weer niet gespaard en ook werd het publiek ,meer dan anders,  in de show betrokken. Alex lacht niet alleen met de buitenlanders maar houdt zich ook niet in als het over westvlamingen en limburgers gaat. Met zijn eigen volk, de inwoners van Antwerpen, drijft hij natuurlijk ook de spot.

Niemand wordt dus gespaard en daarom vind ik zijn humor zo goed. Voor hem bestaan geen taboes en deze comedian zegt wat hij denkt zonder zich ergens voor te schamen. Zijn zangtalent wordt ook in zijn opvoeringen gestoken en dit maakt het geheel af. Ik raad jullie dus zeker aan om ooit eens naar zijn shows te gaan kijken en ik durf wedden dat jullie er zeker geen spijt van zullen hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten